כל הסיבות והאפשרויות לגיבוי ולשמירת מידע במחשב שלכם

אם אתם כמו מרבית האנשים, כנראה גם אצלכם הסרטים, קבצי המוזיקה, המסמכים האישיים וגם אלה של העבודה, מאוחסנים כולם במחשב.

כל הסיבות והאפשרויות לגיבוי ולשמירת מידע במחשב שלכם

ולכן, הדרך היחידה להגן על המידע שלכם היא על ידי גיבוי המחשב.
כיוון שיש אלפי מאמרים על גיבוי מידע מכל המינים והסוגים, רק נציין שכולם צודקים. גיבוי המחשב היא אחת הפעולות החשובות ביותר שיש לעשות, כשהתדירות שלה כבר תלויה בכם ובתדירות השימוש במחשב שלכם. יש כאלה שהמחשב הוא יד ימינם ומשמש אותם גם לעבודה / ללימודים וגם לשימוש אישי ולהם אנו ממליצים על גיבוי יומיומי לפחות, ויש כאלה שרוב העיסוק שלהם במחשב הוא בשעות העבודה (שם הגיבוי הינו באחריות המעסיק), ולכן להם מספיק גיבוי שבועי או דו-שבועי.

מאמר זה יציג בפניכם את שתי הדרכים המעשיות לשמירת מידע. אנו ממליצים לכם לבחור לפחות באחת מהן וכך לוודא שלא תיאלצו להיכנע ולשלם לתוכנות כופר משום סוג שהוא שתחשופנה אתכם להשחתת המחשב, וכן להבטיח שהמידע שלכם לעולם לא ילך לאיבוד.

 

הדרך הפשוטה – גיבוי ושמירה בכונן חיצוני

 

ניתן לרכוש כיום הארד דיסק (כונן קשיח) חיצוני בכל חנויות מעבדות מחשבים ואפילו בסופרמרקטים. הכוננים מגיעים במגוון גדלים ונפחים, כשהמחיר הוא נגזרת שלהם. נפח הכונן תלוי במספר התוכנות והקבצים שתרצו לגבות. אנו ממליצים על מינימום של TB1, ואם התקציב שלכם מאפשר, על TB2 ואפילו TB3. בכל מקרה, כלל האצבע הוא שנפח האחסון החיצוני יהיה פי 2 לפחות מנפח הכונן אותם אתם מעוניינים לגבות.

רכשו לעצמכם כונן כזה וחברו אותו למחשב באמצעות כבל USB. לאחר אתחול הכונן, פשוט העתיקו אליו את הקבצים החשובים לכם. זהו, המידע שלכם מגובה.

כעת, לאחר שעשיתם את הגיבוי הראשוני באופן ידני, תוכלו גם להגדיר גיבוי אוטומטי, אך לשם כך תצטרכו לבצע הגדרות מסוימות ב-windows או להוריד למחשב תוכנה ייעודית, כמו למשל SyncBackFree שלאחר התקנתה תוכלו לבחור אילו תיקיות תרצו לגבות ובאיזו תדירות גיבוי זה יתבצע.

 

הדרך הקלה – גיבוי ושמירה בענן

 

על המונח "ענן" בטח שמעתם, ולאו דווקא בהקשר של מזג האוויר. מדובר באחת הדרכים הפופולריות והקלות ביותר, שלא מצריכה מכם שימוש בציוד חיצוני כלשהו והיא זמינה ונגישה לכולם בכל עת ומכל מקום. יתרונות נוספים של אחסון בענן הם הצפנה של הקבצים, כך שאף אחד לא יכול לקרוא אותם והעובדה שהם לעולם לא יאבדו, כיוון שאינם נשמרים בשרת אחד בלבד, אלא מפוזרים בין שרתים רבים ברחבי העולם.

יש היום חברות רבות שמספקות שירותי העלאת קבצים מהמחשב לענן, אך הגדולות והפופולריות ביותר הן גוגל באמצעות שירות ה-OneGoogle שלה, מה שהיה מוכר בעבר כ-drive (חשוב שתדעו שכל מי שיש לו חשבון גוגל או תיבת דואר אלקטרוני של gmail מקבל אוטומטית גם את שירות האחסון בענן), דרופבוקס, OneDrive של מיקרוסופט, iCloud של אפל ומגה (Mega).

הנפחים של שירותי האחסון החינמיים משתנים מחברה לחברה. גוגל למשל נותנת לכם GB15, אך זה נחלק בין שירותי המייל, התמונות והמסמכים. OneDrive מציעה GB5 לכל מי שיש לו חשבון מיקרוסופט. דרופבוקס מציעה לכאורה רק GB2, אך אפשר להגיע גם ל-GB20 חינמיים אם מצרפים חברים ומורידים את האפליקציה ותכונות אחרות של החברה לנייד או למחשב. iCloud מספקת GB5 רק למי שיש לו את אחד ממכשירי אפל, לעומת בעלי חשבון בלבד שמקבלים GB1 בודד, ואילו Mega נותנת GB50 בתור התחלה, ללא תנאים. בכל מקרה, חשוב לדעת שכל השירותים מציעים הרחבה של שטח האחסון בתשלום חודשי / שנתי ובכך מקטינים סיכון של איבוד מידע במקרה של תיקון דיסק קשיח.

כל החברות מציעות שירותי גיבוי וסנכרון של תיקיות וקבצים למחשב, עם ממשקים נוחים וידידותיים. כל שעליכם לעשות הוא לבחור אלו תיקיות תרצו לסנכרן לאחד מהשירותים והם יועלו אליהם וכל עוד המחשב שלכם מחובר לאינטרנט, הם ימשיכו להסתנכרן איתם אוטומטית.

בשל הזמינות של גוגל ומיקרוסופט, הרבה יותר נוח להמליץ עליהן, אך למעשה אנו ממליצים לגבות את התיקיות שלכם על יותר משירות ענן אחד וכך להיות שקטים לגמרי.

 

אז מה עדיף – כונן או ענן?

 

כמו כמעט בכל דבר – גם וגם. וזו לא סתם אמירה. האסטרטגיה הטובה ביותר היא 3-2-1, כלומר, גיבוי שלושה עותקים של המידע שלך, אחד בענן ושניים אחרים פיזיים, אך בשתי מקומות שונים, כמו למשל במחשב הנייד ובכונן חיצוני. אך אם אסטרטגיה זו מסורבלת מעט בשבילכם, פשוט לכו על גיבוי בענן. כך לא תסתכנו באיבוד הכונן החיצוני ועימו הקבצים.

אנו במעבדת האלקטרוניקה ריפר לאב, מספקים שירות תיקון מחשבים ניידים בכל רחבי הארץ לאנשים פרטיים ולארגונים. המומחיות שלנו היא תיקון ברמת הרכיב על לוח האם, כך שגם אם אתם סבורים שהמחשב שלכם סיים את חייו, לפני שאתם מתייאשים, נסו אותנו קודם. נשמח לשמוע מכם.

שרות לקוחות גדול מורכב מרגעי אמת קטנים