חלקי חילוף למחשבים ניידים
רשימת חלקי חילוף עיקריים למחשבים ניידים

ריפר לאב מעבדה לתיקון מחשבים ניידים כוללת צוות גדול של טכנאי מחשבים ניידים מומחים בתחומם בעלי וותק וידע רחב.
פירטנו את רשימת חלקי החילוף העיקריים למחשבים ניידים, עדיין יש לכם שאלה?
התקשרו 03-5405555 ונציג ישמח לעזור לכם.
סוללות למחשב נייד
סוללות למחשב נייד הן סוללות נטענות המשמשות להפעלת מחשבים ניידים. הם בדרך כלל סוללות ליתיום-יון או ניקל-מתכת הידריד.
סוללות למחשב נייד יכולות לנוע בקיבולת בהתאם לדגם ובדרך כלל להחזיק מעמד בין 1-5 שעות שימוש בהתאם לצריכת החשמל של המחשב הנייד וגיל הסוללה, מבנה, צורה וגודל הסוללה משתנה ממחשב למחשב וכן יש סוללות חיצוניות ופנימיות למחשב נייד.
סוגי מקלדות נפוצות למחשב נייד
- 1. מקלדת רגילה: זהו הסוג הנפוץ ביותר של מקלדת למחשב נייד. יש לו את כל המקשים המסורתיים, כגון a-z, 0-9 וסמלים כמו נקודה ופסיק.
- 2. מקלדת Chiclet: סוג זה של מקלדת נמצא בדרך כלל במחשבים ניידים קטנים יותר ובנטבוקים. יש לו מקשים שטוחים ומרובעים שמרוחקים זה מזה יותר ממקלדת רגילה.
- 3. מקלדת עם תאורה אחורית: מקלדת מסוג זה כוללת נורות LED מובנות במקשים כך שתוכל להקליד בתנאי תאורה חלשה.
- 4. מקלדת ארגונומית: מקלדת מסוג זה נועדה להיות נוחה יותר להקלדה, כאשר המקשים מסודרים בתבנית מעוקלת או זווית.
- 5. מקלדת מולטימדיה: מקלדת מסוג זה כוללת מקשים נוספים שניתן להשתמש בהם כדי לשלוט בפונקציות המדיה, כגון השמעה, השהייה ודילוג על מוזיקה.
בנוסף יש מקלדת מלאה (בד"כ מגיעה במחשבים של 15 אינטש ומעלה) הכוללת את המספרים בצד ימין של המקלדת, כמו כן חשוב לדעת שגודל ומבנה המקלדת משתנה ממוצר למוצר גם אם מדובר בסוג מקלדת זהה.
זאת אומרת מקלדת רגילה ממחשב נייד לנובו תהיה שונה ממקלדת רגילה במחשב נייד HP.
סוגי מסכי מחשב נייד?
- 1. מסך LCD עם תאורה אחורית של LED
- 2. מסך OLED
- 3. מסך IPS
- 4. מסך TN (Twisted Nematic)
- 5. מסך VA
- 6. מסך EDP (Embedded DisplayPort)
- 7. מסך QHD (Quad High Definition)
- 8. מסך FHD (Full High Definition)
- 9. מסך UHD (Ultra High Definition)
- 10. ועוד.
כמו במקלדות גם במסכים למחשב ניידים גודל ומבנה המסך משתנה מחברה לחברה, מסך LED של DELL יהיה שונה ממסך LED של LENOVO וכולה.
סוגי כוננים קשיחים למחשב נייד
- 1. כונן מוצק (SSD): SSD הוא התקן אחסון המשתמש במכלולי מעגלים משולבים כדי לאחסן נתונים באופן מתמיד. כונן SSD הרבה יותר מהיר מכונן דיסק קשיח מסורתי (HDD) ויש לו צריכת חשמל נמוכה יותר.
- 2. כונן קשיח היברידי (HHD): כונן קשיח היברידי משלב את הטוב משני העולמות. הוא משלב כונן קשיח מסורתי עם כמות קטנה של אחסון SSD, מה שמאפשר למכשיר להציע ביצועים מהירים יותר תוך מתן כמויות גדולות של קיבולת אחסון.
- 3. Solid State Hybrid Drive (SSHD): SSHD משלב את הקיבולת של כונן דיסק קשיח מסורתי עם מהירות של SSD. הוא משתמש בשילוב של זיכרון פלאש ופלטות מגנטיות מסורתיות כדי להשיג ביצועים מהירים יותר.
- 4. זיכרון אקספרס לא נדיף (NVMe): NVMe הוא סוג חדש יותר של כונן קשיח למחשב נייד המציע מהירויות מהירות יותר וביצועים משופרים. הוא משמש בדרך כלל במחשבים ניידים ותחנות עבודה למשחקים מתקדמים.
ישנם סוגי כוננים נוספים פחות נפוצים שלא פירטנו עליהם, בניגוד למה שכתבנו על מקלדות ומסכים במקרה של כונן קשיח, הכונן זהה לכל החברות DELL/HP/LENOVO וכדומה.
סוגי לוחות אם למחשב נייד
- 1. לוח אם ATX: לוחות אם מורחבים בטכנולוגיה מתקדמת (ATX) הם הסוג הנפוץ ביותר של לוח אם למחשב נייד והם מיועדים לתמוך במגוון רחב של רכיבים. לוחות אם ATX הם בדרך כלל גדולים יותר מסוגים אחרים של לוחות אם למחשב נייד, ומציעים יותר חריצי הרחבה ויציאות.
- 2. לוח אם Mini-ITX: לוחות אם Mini-ITX הם גרסאות קומפקטיות של לוחות אם ATX, המציעים פחות חריצי הרחבה ויציאות, אך עדיין מספקים מספיק תכונות עבור רוב המשתמשים. סוגים אלה של לוחות אם משמשים בדרך כלל במחשבים ניידים קטנים יותר, כגון מחשבי נטבוק ואולטרה-בוק.
- 3. לוח אם Mini-DTX: לוחות אם Mini-DTX דומים ללוחות אם Mini-ITX, אך מציעים יותר מקום להרחבה ואפשרויות יציאה. לוחות אם אלו מיועדים למחשבים ניידים חזקים יותר, כגון מחשבים ניידים למשחקים.
- 4. לוח אם ננו-ITX: לוחות האם של ננו-ITX הם הקטנים מבין לוחות האם של המחשב הנייד, ומיועדים למכשירים ניידים במיוחד. ללוחות אם אלה יש מעט חריצי הרחבה ויציאות, אך הם מושלמים למכשירים שאינם זקוקים לכוח עיבוד רב.
חשוב לזכור, אלו סוגי לוחות אם ולא דגמים של לוחות אם, הדגמים של לוחות אם למחשב נייד משתנים ממחשב למחשב ומחברה לחברה.
סוגי מערכות קירור למחשב נייד
- 1. טכנולוגיית Heat Pipe: טכנולוגיית Heat Pipe היא הסוג הנפוץ ביותר של מערכת קירור בשימוש במחשבים ניידים. זה עובד על ידי העברת חום הרחק מרכיבי המחשב הנייד לגוף קירור, המפזר חום לאוויר. טכנולוגיית צינור החום היא בדרך כלל יעילה ושקטה, מה שהופך אותה לבחירה פופולרית עבור מערכות קירור למחשב נייד.
- 2. מערכת קירור מבוססת מאוורר: מערכת קירור מבוססת מאוורר מורכבת ממאוורר אחד או יותר השואבים אוויר באופן אקטיבי הרחק מרכיבי המחשב הנייד ומוציאים אותו החוצה. מאווררים הם בדרך כלל מתכווננים וניתן לכוון אותם למהירויות שונות עבור רמות קירור שונות.
- 3. מערכת קירור נוזלי: מערכות קירור נוזליות משמשות במחשבים ניידים בעלי ביצועים גבוהים ומיועדות לספק יעילות קירור מקסימלית. סוג זה של מערכת קירור מורכב מרדיאטור ומשאבה שמזרימים נוזל קירור דרך רכיבי המחשב הנייד. נוזל קירור זה סופג חום, אשר לאחר מכן מתפזר לאוויר.
כרטיסי Wifi למחשב נייד
- 1. Intel Wireless-AC 9560: זהו כרטיס WiFi נחשב לכרטיס באיכות גבוהה ומציע תמיכה בפס כפול, מהירות של עד 1.73 Gbps ותכונות מתקדמות כגון Bluetooth 5.0 ו-MU-MIMO.
- 2. Intel Wireless-AC 9462: זהו כרטיס WiFi לטווח בינוני עם תמיכה בפס כפול, מהירות של עד 433 Mbps ו-Bluetooth 4.2.
- 3. Qualcomm Atheros QCA9377: זהו כרטיס WiFi ידידותי לתקציב התומך ברשתות דו-פס ובמהירות של עד 433 Mbps.
- 4. Broadcom BCM94360CD: זהו כרטיס WiFi מתקדם התומך במהירות של עד 433 Mbps, רשתות דו-פס וב-Bluetooth 4.0.
- 5. Realtek RTL8821CE: זהו כרטיס WiFi במחיר סביר התומך במהירות של עד 433 Mbps וברשתות דו-פס.
עדיין יש לכם שאלה? התקשרו 03-5405555 ונציג ישמח לעזור לכם.
שרות לקוחות גדול מורכב מרגעי אמת קטנים